Over Theatermonoloog door Ignace Goethals "Die van zijn troon afkomt".

29 jan
Eernegem - Zaal Kruispunt

Theatermonoloog door Ignace Goethals "Die van zijn troon afkomt".

"Die van zijn troon afkomt" zelfgeschreven theatermonoloog van Ignace Goethals.

maandag 29 januari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Ignace Goethals kennen we nog van zijn 2 vorige theatermonologen ‘Ons Moeder binst de Groote Oorlog’ en ‘Arthur Naeyaert’. Deze monologen waren bewerkingen van bestaande verhalen. Nu gaat Ignace Goethals nog een stap verder en schreef zijn derde monoloog volledig zelf.

Gedurende anderhalf uur wordt het publiek meegezogen in het bijna sprookjesachtige verhaal van Koning Tobin ben Moussa en zijn twee dienaren Zeno en Abel. Met acteerkunst van bijzonder hoog niveau etaleert Ignace Goethals in een wisselend en vaak gevarieerd tempo de kleinmenselijke en heroïsche karaktertrekken van de respectievelijke dienaren. Het verhaal, met een kleine knipoog naar een oudtestamentische tekst, nodigt de toehoorder uit tot zelfreflectie over eigen leven en leefwereld. De climax op het einde is hoopvol en hartverwarmend tegelijk.

Bij deze indrukwekkende artistieke prestatie kan Ignace Goethals opnieuw rekenen op zijn echtgenote Brigit Decraemer, die achter de schermen feilloos zorgt voor de klank, de muzikale intermezzo’s en de aangepaste belichting. En net zoals bij de vorige voorstellingen komt de opbrengst de Arkgemeenschap van Moerkerke-Brugge ten goede.

Kaarten in voorverkoop kosten voor leden van Femma of het Davidsfonds 10 euro inclusief de verzorgde nieuwjaarsreceptie. Niet-leden betalen 15 euro. Dit bedrag betaal je ook de avond zelf aan de deur.

Reservatie van kaarten kan telefonisch op 059/25 15 47 of per mail naar ignace.inghelbrecht@scarlet.be en mits overschrijving van het juiste bedrag op het rekeningnummer BE97 9733 5520 5849 van Davidsfonds Eernegem-Bekegem.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief in voorverkoop € 10,00
Leden aan de deur € 15,00
Niet-leden € 15,00
Labels: Ontspanning & Ontmoeten1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)TheaterCultuurregio Middenkust